Zaterdag 10 en zondag 11 juni in Hortuspark in Harderwijk

Unieke kunstmarkt met bekende kunstenaars en livemuziek

Liefhebbers van kunst en muziek kunnen tijdens Aaltjesdagen hun hart ophalen in het Hortuspark. Op deze sfeervolle locatie organiseren wij de veelzijdige kunstmarkt ‘Ode aan de kunstenaar’, met workshops, muziek en ontmoetingen met kunstenaars. Tijdens het Aaltjesdagenweekend is het Marius van Dokkum Museum gratis toegankelijk. Maar, zo benadrukken we: vol is vol.

Met de kunstmarkt vieren we het vijfjarig bestaan van het Marius van Dokkum Museum (dat op 25 mei 2018 werd geopend door André van Duin) én het veertigjarig bestaan van Art Revisited. Dit is de uitgever van de kunstproducten van Marius van Dokkum en vele andere kunstenaars. Ook de tentoonstelling in het Stadsmuseum ‘Alle gekheid op een stukje’, over Studio Jan van Haasteren, is onderdeel van deze viering.

Muziek, kunst en kinderen

Zaterdag 10 juni is er vanaf 11 uur een kinderprogramma. Onder begeleiding van een kunstdocent leren kinderen een perenstilleven schilderen. Daarna is er tussen 14 en 17 uur elk uur livemuziek van House of Atlas. Deze jonge Utrechtse pop-rockband begon in 2022 nummers te schrijven en inmiddels ligt er een album aan songs. Elk uur is er een interview met een kunstenaar: Marius van Dokkum, Dick Heins en Henk Helmantel. Heins werd bekend met het illustreren van vakantieboeken, spellen en eigen stripboeken. Hij werkt nu bij Studio Jan van Haasteren. De Groninger Helmantel is één van ’s lands bekendste kunstenaars. Een fijnschilder die zich verbonden voelt met meer dan 400 jaar West-Europese schilderkunst. Om 17 uur sluit House of Atlas af.

Zondag 11 juni is vanaf 12 uur een kinderprogramma met schilderworkshops. Daarbij is ook Opa Jan, hoofdfiguur uit de kinderboeken van Marius van Dokkum aanwezig. Vanaf 13 uur zijn er muziekoptredens van Mr. T & the good intentions, een swingende soul- & funkband uit Groningen. Dit wordt afgewisseld met interviews met kunstenaars: Marius van Dokkum, Ton Dubbeldam en Saskia Boelsums. Dubbeldams werk is herkenbaar vanwege een heel eigen stijl waarin realisme, impressionisme, pointillisme en luminisme samen komen. Hij bouwde een imposant oeuvre op in binnen- en buitenland. Het werk van fotograaf en beeldend kunstenaar Boelsums varieert van puur fotografisch tot zeer schilderachtig. Ze exposeerde twee keer in Stadsmuseum Harderwijk. In het januarinummer van ANWB Kampioen waren zes pagina’s gewijd aan haar werk. Om 17 uur treedt Mr. T & the good intensions nog een keer op.

De presentatie is beide dagen in handen van Geert Pruiksma. Hij is museumdirecteur van het Nienoord museum in Leek en bekend van het tv-programma BinnensteBuiten.

Eén groot schilderij

Bijzonder is dat meer dan 20 kunstenaars die zijn verbonden aan Art Revisited dat weekend samen een groot schilderij maken. Zo ontstaat een prachtig gezamenlijk kunstwerk met een mix van stijlen. Het werk wordt later geëxposeerd in het Stadsmuseum.

Marius van Dokkum Museum

Bezoekadres: Academiestraat 7, 3841 ES Harderwijk

Postadres: Donkerstraat 4, 3841 CC Harderwijk

T 0341-414468 (di t/m vrij tussen 10:00 - 11:00 uur)
E info@mariusvandokkummuseum.nl

Het Marius van Dokkum Museum is onderdeel van:
Stichting Stadsmuseum Harderwijk.

KvK 41035248
BTW NL002850837B01

Algemene voorwaarden

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte. De nieuwsbrief van het Stadsmuseum Harderwijk verschijnt gemiddeld vier keer per jaar.

 

Partners